0418 174 596

Bush House

Project Title

Bush House

Location

Deans Marsh, Victoria

Project Budget

$700,000

Builder

JM Bush Construction

Completed

2014

Photographer

Open 2 View (images)
Red Llama Creative (Video clip)

Project Description

The Bush House rests in the outer hinterland of the Great Otway’s National Park. The design is based on the concept of a courtyard house, which has been distorted to better respond to the Victorian climate. The floor plan opens out to create more north facing floor space, with a central covered deck courtyard. Returning home from Darwin this young family we’re eagar to retain aspects of the outdoor lifestyle they were accustomed to, knowing full well the shift in climate they would experience. A large rammed earth external fireplace symbolises this transition.

The site is former farmland from the family farm, land very familiar to them. The site slopes east towards the Pennyroyal creek and wetlands, elevating the house towards a beautiful outlook. Living spaces, both internal and external take advantage of the northern aspect while retaining a connection to the site and surrounds. External spaces turn their back on the prevailing south-westerly from the coast, just 20 minutes’ drive away.

Bush House
Bush House
Bush House
Bush House
Bush House
Bush House
Bush House
Bush House

Pin It on Pinterest

Share This